«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ»

Με το παραπάνω σύνθημα στις 14 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» μία μοναδική εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, με τη συμμετοχή 10 σχολικών μονάδων του Ρεθύμνου και 200 μαθητών.

Μεταξύ των σχολείων και το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, του οποίου οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν το παραολυμπιακό άθλημα ΒΟΛΛΕΥ ΚΑΘΙΣΤΩΝ, ενώ συμμετείχε και σε άλλες δράσεις που έγιναν στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μέσα από ένα δίωρο με δράσεις συμπεριληπτικές που αγκάλιαζαν με ιδιαίτερη φροντίδα τα παιδιά με και χωρίς αναπηρία, δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των γενικών σχολείων να μπουν στη «θέση» των συμμαθητών τους και να βιώσουν την καθημερινότητά τους, περνώντας το μήνυμα για κοινωνική συνύπαρξη και δημιουργία.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου με την ενεργή συμμετοχή των Γραφείων Υ.ΦΑ.ΣΧ.Α και την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και της Περιφέρειας Κρήτης, με σκοπό μέσα από την εκδήλωση  να τονιστεί η ισότητα, η συμπερίληψη και η συνύπαρξη όλων μακριά  από σύνδρομα και κατάλοιπα αναχρονιστικών αντιλήψεων και αγκυλώσεων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση των Κ.Φ.Α Νατάσας Ζερβού και Στέφανου Κατσιλιάνου, την αρωγή της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών Εύας Γιάννου και τη συνοδεία των καθηγητριών Ειδικής Αγωγής Φωτεινής Γεωργιουδάκη και Ελευθερίας Βρέντζου.