Ένα διαφορετικό μάθημα με σπουδαία μηνύματα για την πορεία τους στη ζωή παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνάσιο Ρεθύμνου από τον παραθλητή  κ. Γιακουμάκη Μανώλη (με ακρωτηριασμό κνήμης) και τον αστυνομικό κ. Σπετσωτάκη Γεώργιο (με μηριαίο ακρωτηριασμό). Μια δράση που οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής του σχολείου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Την ημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, καθώς και το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό   του σχολείου.

Ξεκινώντας από το  ατύχημά τους μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες  και τη μετέπειτα πορεία τους, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν, όταν οδηγούν χωρίς ασφάλεια και υπό την επήρεια αλκοόλ. Μίλησαν, επίσης, για τις δυσκολίες στις οποίες δεν επέτρεψαν να τους κρατήσουν μακριά από τα όνειρά τους, αλλά με δύναμη ψυχής και θέληση βρήκαν και βρίσκουν τρόπους να πάρουν ξανά τη ζωή στα χέρια τους.

Απάντησαν σε ερωτήματα των μαθητών, οι οποίοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή παρακολούθησαν τις εξομολογήσεις των καλεσμένων μας, οι οποίοι έμπρακτα αποδεικνύουν με τη ζωή τους, με την καθημερινότητά τους, με την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό και με τη συμμετοχή στα κοινά, ότι η ανθρώπινη δύναμη είναι απεριόριστη.

Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν τους δύο καλεσμένους από καρδιάς για την ιδιαίτερη παρουσία τους.

 

Οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής

Βρέντζου Ειρήνη-Ελευθερία ΠΕ03ΕΑΕ

Γεωργιουδάκη Φωτεινή ΠΕ02ΕΑΕ

Κουνδουράκη Γεωργία ΠΕ02ΕΑΕ

Πάγκαλος Εμμανουήλ ΠΕ0401ΕΑΕ