Τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Μαϊου 2024 , 5 μαθητές της Β΄Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου και δύο συνοδοί καθηγήτριες ξεκίνησαν για την Κωνσταντινούπολη , τελευταίο σταθμό  του προγράμματος Erasmus + KA210 ” Eco Art Gallery “ . Οι μαθητές  Όλγα Αντωνογιωργάκη, Χρυσάννα Θεοδωράκη, Αλεξάνδρα Κανελλάκη , Γιώργος Κανελλάκης και Αντρέας Τζαγκαράκης μαζί με τις καθηγήτριες Μαρία Παπαδογιάννη και Ελευθερία Βρέντζου φτάσαμε το απόγευμα στον προορισμό μας και μείναμε σε ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο, παλιό ελληνικό αρχοντικό σε μια πολύ ζωντανή περιοχή (Kadıköy) γεμάτη χρώματα κι αρώματα.

Το επόμενο πρωί επισκεφτήκαμε το σχολείο Μelahat Sefizade Ortaokulu (που βρίσκεται στην Ασιατική περιοχή της Πόλης) όπου ,μετά τη θερμή υποδοχή από το Διευθυντή του σχολείου ,τους καθηγητές και τους μαθητές, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα τελετών και οι μαθητές από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν τις εργασίες τους και τις κατασκευές από ανακυκλωμένα υλικά. Στη συνέχεια εγκαινιάσαμε την  έκθεση ECO ART GALLERY του σχολείου.

Τις επόμενες ημέρες οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο σχολείο , ήλθαν σε επαφή με τους Τούρκους μαθητές αλλά και μαθητές από την Γαλλία και την Ισπανία που παίρνουν μέρος επίσης σε αυτό το πρόγραμμα, ενώ συμμετείχαν και σε πολλές δραστηριότητες ,όπως ζωγραφική σε πιάτα και  θέατρο σκιών .

Παράλληλα ξεναγηθήκαμε στα σημαντικότερα μνημεία της Κων/πολης, στην εντυπωσιακή Αγιά Σοφιά και τη Βασιλική Κινστέρνα ,στο Μπλε Τζαμί ,στο Καπαλί Ταρσί τη μεγάλη αγορά της Κων/πολης ,τη γέφυρα και τον πύργο του Γαλατά και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο. Την τελευταία μέρα κάναμε μια βόλτα με το φέρρυ στα Πριγκηπονήσια και συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο από αυτά, στην Πρίγκηπο όπου ανεβήκαμε μέχρι την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Το Σάββατο ξεκινήσαμε για το ταξίδι της επιστροφής φέρνοντας μαζί μας υπέροχες αναμνήσεις, καινούριους φίλους και μαγικές εικόνες.