Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 4-8 Μαρτίου 2023 στο Κάντιθ (Cádiz) της Ισπανίας , επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας , κων Β. Άλτα και Μ. Πάγκαλου , στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA122 , με θέμα : «Βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας με ταυτόχρονη ενίσχυση της Ευρωπαϊκής της διάστασης »  και  κωδικό αριθμό: «2022-1-EL01-KA122-SCH-000076025.

Η επιμόρφωση έλαβε μέρος στο Colegio Nuestra Señora del Carmen  και αποτέλεσε εφαρμογή της δράσης Job -Shadowing.

Κατά την διάρκεια της δράσης αυτής οι εκπαιδευτικοί των δύο χωρών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούσαν : πρακτικές διαχείρισης τάξης , καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας , την συμπερίληψη , την χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, τους τρόπους ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  των μαθητών σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την Ευρωπαϊκή συνεργασία  και να ανταλλάξουν εμπειρίες από εφαρμογές καλών πρακτικών μέσα στην τάξη.

Εκτός από εκπαιδευτικά θέματα όμως αποτέλεσε και μία καλή ευκαιρία γνωριμίας με την ιστορική , πολιτιστική (περιοχή Ανδαλουσίας)  και περιβαλλοντική προσέγγιση της περιοχής  η οποία βρίσκεται στα όρια  επικοινωνίας του Ατλαντικού με την λεκάνη της Μεσογείου καθώς και της εκβολές του σημαντικού ποταμού Γκουανταλκιβίρ (Εθνικό Πάρκο Doñana,  μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO)