Ευτυχία να Ζεις στο Ρέθυμνο

 

Ευ. Η λέξη που από την αρχαιότητα περιγράφει την δικαιοσύνη, την  τάξη, την ασφάλεια, αυτό που γενικά αναφέρουμε ως το ΚΑΛΟ.

Με γνώμονα τα παραπάνω και στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Εβδομάδας Αθλητισμού, το ΥΠΑΙΘΑ, σε συνεργασία με άλλους φορείς, διοργάνωσε την πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία με θέμα «Τρέχω για το ΕΥ».

Για το Ρέθυμνο συνολικά, η πρωτοβουλία, η σύλληψη της ιδέας και η υποβολή της πρότασης ανήκε στο σχολείο μας. Δε θα μπορούσε όμως ποτέ να οργανωθεί χωρίς τη συμμετοχή της ομάδας Φυσικής Αγωγής και να υλοποιηθεί με τη συμμετοχή πολλών σχολικών μονάδων, 10 στον αριθμό, και 330 περίπου μαθητών/τριων από αυτές.

Σύνθημα και μότο μας  «Ευτυχία να Ζεις στο Ρέθυμνο». Η σκυταλοδρομία έλαβε χώρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ρεθύμνου και περιελάμβανε κατά σειρά εκτέλεσης:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ στη θάλασσα

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ στο παραλιακό μέτωπο

ΤΡΕΞΙΜΟ στα στενά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου

ΠΑΤΙΝΙΑ στο Ενετικό Λιμάνι

 

Οι συμμετέχοντες πολλοί κι ενθουσιώδεις. Από το σχολείο μας, συμμετείχαν συνολικά, με εκπροσώπηση σε όλα τα αγωνίσματα, 21  μαθητές και μαθήτριες, με την αρωγή των ΚΦΑ Ζερβού Αθανασίας και Κατσιλιάνου Στέφανου. Ευχή όλων, τέτοιες δράσεις να αποτελέσουν πυξίδα για ανάλογες και μεγαλύτερης κλίμακας και διάρκειας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν από το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου :

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

 ΣΑΜΨΩΝ  ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
 ΟΤΤΑΒΙΝΙ ΜΑΞΙΜΟΣ

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

 ΠΑΤΡΙΚΑΛΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΙΡΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΜΠΡΑΧΙΜΑΙ ΡΕΝΑΛΝΤΟ
 ΣΑΜΨΩΝ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
 ΜΩΥΣΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
 ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΤΡΕΞΙΜΟ

ΠΑΡΑΓΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
 ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΝΑ
 ΜΠΛΑΒΑΚΗ ΣΥΜΕΛΑ
 ΠΕΡΒΟΛΙΑΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
 ΧΟΥΣΕΙΝ ΑΛΙ
 ΚΑΝΤΑΜ ΜΟΧΑΜΕΝΤ
 ΡΟΥΣΣΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

 

ΠΑΤΙΝΙΑ

 ΠΡΙΦΤΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ