Δράσεις της ομάδας του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού
Χαρτογραφώντας την προσβασιμότητα 2023”.

Κάνε κλικ για περισσότερα

    1. Επισκεφτήκαμε την Τετάρτη 26 Απριλίου τον κύριο Τσαχάκη Δημήτρη, Πρόεδρο του σωματείου ΑΜΕΑ Ρεθύμνου.  Μας υποδέχτηκε στα γραφεία του σωματείου και με μεγάλη προθυμία απάντησε στις ερωτήσεις μας. Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν όσα μας είπε. Χαρακτηριστικά τόνισε πως “έχουν γίνει σημαντικά έργα υποδομής που διευκολύνουν τα άτομα που κυκλοφορούν με αμαξίδιο στο Ρέθυμνο. Μένουν, όμως, ακόμη να γίνουν πολλά”. 
    2. Την Πέμπτη 27 Απριλίου είχαμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφτεί, μετά από πρόσκλησή μας, το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, ο χρυσός παραολυμπιονίκης στη σκοποβολή, ο Γιώργος Διαλεκτάκης. Με ζεστό χαμόγελο και χιούμορ, έλυσε όλες τις απορίες μας. “Να ζούμε την κάθε στιγμή”, μας προέτρεψε δίνοντάς μας με το παράδειγμά του μαθήματα ζωής.
    3. Το κατάστημα του κ. Σταυρακάκη Βασίλη με ορθοπεδικα-αναπηρικά είδη επισκεφθήκαμε την Παρασκευή 28 Απριλίου. Μας παρουσίασε διάφορους τύπους αμαξιδίων, μας ενημέρωσε για τις τιμές τους και απάντησε  σε ερωτήσεις μας με ευγένεια και επαγγελματισμό. Τέλος, μας δάνεισε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο εναλλάξ οι μαθητές οδήγησαν μέχρι την αυλή του σχολείου μας. 

Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Τσαχάκη Δημήτρη, κ. Διαλεκτάκη Γιώργο και κ. Σταυρακάκη Βασίλη για την άμεση ανταπόκριση και βοήθειά τους.

Η ομάδα χαρτογράφησης