Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, οι μαθητές/μαθήτριες του τμήματος Γ3 του Γυμνασίου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη, με συνοδούς καθηγήτριες τις: Παπαδογιάννη Μαρία ΠΕ02 και Πανηγυράκη Αναστασία ΠΕ02 στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Η διδακτική επίσκεψη έγινε μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων της ιστορίας και της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας.

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου σύγχρονης τέχνης, το οποίο αυτή την εποχή φιλοξενεί στο χώρο του την έκθεση Paper, προτρέποντας αυτή ειδικά την περίοδο της πανδημίας το κοινό να στοχαστεί πάνω στο απλό, το λιτό και το μη καταναλωτικό. Ουσιαστικά, πρόκειται για έργα από τη μόνιμη συλλογή του μουσείου, με τα οποία οι μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να «συνομιλήσουν». Έργα αποκλειστικά σε χαρτί – εξ ου και ο τίτλος Paper -, προσχέδια, σημειώσεις, τελικά σχέδια, με χρώματα, παστέλ, υδατοχρώματα, γλυπτά από χαρτοπολτό, χαρακτικά και φωτογραφίες από Έλληνες, Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Ασιάτες καλλιτέχνες.  

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στα παιδιά το έργο της Κορεάτισσας καλλιτέχνιδος Maelee Lee, «Περίπατος στην αλήθεια», μία σπείρα από ψηλοτάκουνες χάρτινες γόβες, μια αναφορά στην ματαιότητα του μη χρηστικού, στην αξία της εξέλιξης, της ανάπτυξης και του πνευματικού ταξιδιού, που όμως απαιτεί επίπονη προσπάθεια για αυτόν που επιζητά την εξιλέωση και τη λύτρωση.

Στη συνέχεια οι μαθητές/μαθήτριες μαζί με τις συνοδούς καθηγήτριες πραγματοποίησαν επίσκεψη στο δημοτικό γήπεδο της Σοχώρας, όπου ξεκουράστηκαν, απόλαυσαν την ηλιόλουστη μέρα και επιδόθηκαν σε αθλοπαιδιές.