Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής , < Αριστοτέλης> 2018, που διενεργήθηκε στις 10 Μαρτίου του παρόντος έτους.

Για άλλη μία χρονιά ,  μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας,  βρέθηκαν ανάμεσα στους διακριθέντες, σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις συνεχίζοντας έτσι την παράδοση των τελευταίων χρόνων.

Συγκεκριμένα διακρίθηκαν οι εξής :

1) Τολίκας  Γιώργος  του  Α3   με το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

2) Κτιστάκη  Μαρία  του Β1  με το 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

3) Χαζηπαράσχος  Μάρκος του Β5 με ΕΥΗΜΟ ΜΝΕΙΑ

4) Πατεράκης Ξενοφών του Β1  με ΕΥΗΜΟ ΜΝΕΙΑ

5) Τζέρα Αναστασία του Β5 με ΕΥΗΜΟ ΜΝΕΙΑ

6) Ζανιδάκης Γιάννης του Α1  με ΕΥΗΜΟ ΜΝΕΙΑ

Συγχαίρουμε τους παραπάνω μαθητές μας , αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην παραπάνω διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες).

Ο  μεγάλος   αριθμός  των  συμμετεχόντων   σχολείων   και  μαθητών  στους  Πανελλήνιους  Διαγωνισμούς  επιτρέπει όχι μόνο την ανάπτυξη ευρείας άμιλλας μεταξύ των μαθητών και τη βελτιστοποίηση της προετοιμασίας τους για να γίνουν ενεργοί πολίτες –με γνώση του φυσικού κόσμου, ορθολογική σκέψη, κριτική ικανότητα– ή ακόμη για την προετοιμασία τους για την ανώτατη εκπαίδευσης αλλά διευκολύνει και την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των αναλυτικών προγραμμάτων και πρακτικών.