Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 3ος Παγκρήτιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας με θέμα “ΣυνΥπάρχω” που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Παγκόσμια Φωτογραφική Ένωση (GPU) και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στο διαγωνισμό συνολικά συμμετείχαν 700 φωτογραφικά έργα 231 μαθητών και μαθητριών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 41 σχολικών μονάδων από όλη την περιφέρεια της Κρήτης, με την ουσιαστική υποστήριξη των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.

Το σχολείο μας συμμετείχε με φωτογραφικά έργα τεσσάρων μαθητών και μαθητριών από τις τάξεις Α’ και Γ’, στον θεματικό άξονα “ Άνθρωπος & Περιβάλλον”, υπό την καθοδήγηση  του εκπαιδευτικού  κου Βαγγέλη Άλτα.

Με βάση τον άξονα αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες κλίθηκαν  να αποθανατίσουν φωτογραφικά στιγμιότυπα που απεικονίζουν τη θετική ή αρνητική ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον (φυσικό, ανθρωπογενές, αστικό, πολιτισμικό) προκειμένου να προβάλουν μέσα από αυτά μηνύματα ευαισθητοποίησης για περιβαλλοντικά ζητήματα και ενίσχυσης των πρωτοβουλιών για ανάληψη δράσης.

Τρείς απ’ αυτούς  έλαβαν τιμητική διάκριση για την πρωτοτυπία της έκφρασης και την αισθητική  απόδοση των προσπαθειών τους και τα έργα τους θα  παρουσιαστούν στην έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης», στο κτήριο Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025.

Συγκεκριμένα διακρίθηκαν τα έργα των μαθητών της Α γυμνασίου :

Α) Γιώργου Ευκολίδη, για το έργο του “Στέγη μητάτου” ,

Β) Σπυριδούλας Κοκολάκη, για το έργο της “Για να μην διψάσουμε το καλοκαίρι”  και

 Γ) Μανώλη Κουλούρη, για το έργο του “Πισίνα με θέα την θάλασσα”

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την  ενεργητική τους συμμετοχή στο διαγωνισμό καθώς επίσης για τη δημιουργικότητα τους,  την καλλιτεχνική τους έκφραση αλλά και την κριτική και ευαίσθητη ματιά τους απέναντι σε αυτό το σημαντικό ζήτημα της συνύπαρξης του ανθρώπου με το περιβάλλον στην ολότητά του.