Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκε το Γυμνάσιό μας για την συμμετοχή του στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα
Ε- twinning , με θέμα << Chemistry behind bread >> δηλαδή οι Φυσικο-Χημικές διαδικασίες πίσω από την παρασκευή του ψωμιού,
αποσπώντας την εθνική ‘Ετικέτα Ποιότητας’ .
Μία διάκριση που αποδίδεται μόλις στο 10 % των συμμετεχόντων προγραμμάτων.
Σας θυμίζουμε ότι τα έργα (project) E-TWINNING :
Ενθαρρύνουν τους μαθητές/τριες να επικοινωνούν με άλλους μαθητές από άλλα ευρωπαϊκά σχολεία. Οι μαθητές/τριες από διάφορες χώρες πραγματοποιούν συνεργατική εργασία, για να γράψουν ένα e-book, σχετικά με το θέμα.
Θετικά στοιχεία του έργου αποτελούν τα εξής:
– το δημιουργικό έργο με ξεκάθαρους στόχους και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες
– η δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ (Τεχνολογίας Πληροφορικής- Επικοινωνιών) και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών/τριών
– η διάχυση του έργου
– η καλλιέργια του προφορικού λόγου στις επικοινωνιακές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες ,την Αγγλική Γλώσσα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές μας για την συμμετοχή τους στο παραπάνω πρόγραμμα και ιδιαιτέρως τους :
Εμμανουήλ Σηφάκη , Αμαρυλλίς Τσουπάκη , Μαρία-Λουίζα Στυλιανάκου-Ράπτη και Μαρίνα Τζαγκαράκη για την σημαντική
και κρίσιμη ενασχόλησή τους με το πρόγραμμα.
Τέλος ελπίζουμε , ότι και το νέο πρόγραμμα που ανέλαβε το σχολείο μας για το σχ. έτος 2020-21, με θέμα το << Φώς >> θα επιφέρει ανάλογη διάκριση.
Ο υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος, Φυσικός, κος Βαγγέλης Άλτας