Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την εμπειρία της παρασκευής ψωμιού είχαν δέκα μαθητές του σχολείου μας την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020.
Συγκεκριμένα στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου μας στο Ευρωπαικό πρόγραμμα E-Twinning << Chemistry behind bread making >> επισκευθήκαμε τη Σχολή Μαγειρικής και Γαστρονομίας , GRANT της πόλης μας.
Εκεί με την πρόθυμη συνεργασία της ιδιοκτήτριας της σχολής κας Κατερίνας Κορνελάκη-Οικονομάκη και την καθοδήγηση του έμπειρου σέφ αρτοποιείας κου Γιώργου Κατσαβίδη καθώς και δέκα σπουδαστών της σχολής μυηθήκαμε στα μυστικά και την τέχνη της παρασκευής του πανάρχαιου αυτού φαγητού.
Οι μαθητές μας, αφού πρώτα ακούσαν πληροφορίες για τις ιδιότητες των συστατικών αλλά και την πραγματοποίηση των χημικών αντιδράσεων που λαμβάνουν μέρος , αναμείξαν , ζυμώσαν , δημιουργήσαν σχέδια , ψήσαν και τελικά φυσικά καταναλώσαν αρτο-δημιουργίες από κουλούριαΘεσσαλονίκης μέχρι ψωμί Ζέας.
Τέτοιες δράσεις ενισχύουν τις θεωρητικές γνώσεις των μαθητών που παίρνουν από το σχολείο με τις πρακτικές εφαρμογές τους στην καθημερινή ζωή, που πιθανόν δεν είχαν κάν υποψιαστεί.
Την δράση πραγματοποίησαν οι καθηγητές : Αναστασία Κοπανάκη και Βαγγέλης Άλτας.