Γιά 5η συνεχόμενη φορά συμμετείχε το σχολείο μας στην βραδυά του Ερευνητή που πραγματοποιήθηκε  στο σημαντικό Κέντρο Πλάσματος και Laser , στα 3 Μοναστήρια στο Ρέθυμνο , την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου είναι το μόνο που συμμετέχει με καθηγητές και ομάδα μαθητών του, όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντας ενεργά την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση.

Η “Βραδιά Ερευνητή” έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ένας πανευρωπαϊκός θεσμός για την προώθηση της έρευνας και της τεχνολογίας στην κοινωνία, αποτελώντας πλέον τη μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία της Βραδιάς Ερευνητή ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) και θεσμοθετήθηκε μέσα από συγκεκριμένα εργαλεία χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας πριν από 15 περίπου χρόνια.

Πλέον, η Βραδιά Ερευνητή διοργανώνεται κάθε χρόνο, παραδοσιακά την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, σε περισσότερες από 370 Ευρωπαϊκές πόλεις, με σκοπό την ανάδειξη του έργου που επιτελεί ο Ερευνητής, τη συνεισφορά του στην κοινωνία και την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.

Το Κέντρο Πλάσματος και Laser υπήρξε  είναι ο φορέας ο οποίος καθιέρωσε την Βραδιά Ερευνητή στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου. Στόχος του είναι , να αναδείξει τις ερευνητικές δράσεις και το επιστημονικό έργο του Κέντρου στην τοπική κοινωνία και κυρίως στις μικρότερες ηλικίες, με σκοπό να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Στην φετινή εκδήλωση πήραν μέρος οι μαθητές : Χρυσάννα Θεοδωράκη, Συμέλα Μπλαβάκη, Ελένη Βαγιωνάκη, Γιάννης Τολίκας , Παύλος Σπιθουράκης , Ανδρέας Τζαγκαράκης , Αιμιλία Χήτου, Ηλέκτρα Χαιρέτη, Ανδριάννα Παπασπυροπούλου, Μαρία-Χριστίνα Θεοδωράκη και Λευθέρης Λιονής.

Συνόδεψαν οι καθηγητές : Βαγγέλης Άλτας, Σωτήρης Πανταζόπουλος και Σπυριδούλα Σαλάππα.