Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

To σχολείο μας πήρε μέρος στον διαγωνισμό ρομποτικής ” First Lego League ”  2023-24 , το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, που διεξήχθη στην Πανεπιστημιούπολη του Ηρακλείου.

Στην ομάδα Robotics Explorers πήραν μέρος οι μαθητές μας : Σκουτέλη Μαρία, Θεοδωράκη Χρυσάννα, Μανωλεσάκης Αργύρης, Σπινθουράκης Παύλος , Ποντικάκης Νίκος, Μαρινάκης Μιχάλης, Χαιρέτη Ηλέκτρα, Μπερβανάκης Γιώργος, Τζαγκαράκης Ανδρέας, Κανελλάκης Γιώργος και Συμέλα Μπλαβάκη.

Τους μαθητές μας προετοίμασαν και εκπαίδευσαν οι καθηγητές Δημήτρης Πίσσας (Πληροφορικής) και Βαγγέλης Άλτας (Φυσικός)

Το FIRST® LEGO® League, είναι ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/ 133790/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος είναι μια συνεργασία του ΥΠΑΙΘ/ΙΕΠ με το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό – Eduact καθώς επίσης και τον Οργανισμό για την Αναγνώριση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας – FIRST.  Σκοπός είναι να αξιοποιηθεί η εξειδικευμένη γνώση των δύο τελευταίων στον τομέα της ρομποτικής, προς όφελος όλων των μαθητών και μαθητριών καθώς και των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και να δημιουργηθεί μία κοινότητα υποστήριξης – ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ανακάλυψης της γνώσης.

Οι μαθητές συνεργάζονται σε ομάδες για την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους με κατασκευές μακετών για να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα του πραγματικού κόσμου.