Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Συνέδριο του, με τίτλο «Φυσικής Δρώμενα». Το  Συνέδριο  πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου την 18η Μαρτίου και την 19η Μαρτίου 2023.

Στόχος του Συνεδρίου,  ήταν να γίνει σημείο συνάντησης των ερευνητικών τομέων της βασικής και εφαρμοσμένης Φυσικής με την σχολική τάξη, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύτερο κοινό.

Οι δύο βασικοί άξονες του συνεδρίου ήταν «Η Φυσική στην Εκπαίδευση» και «Η Φυσική στην Έρευνα» ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου  πραγματοποιήθηκε και ο 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κατασκευών Φυσικής για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε με την κατασκευή του μαθητή μας της Α γυμνασίου , Τζαγκαράκη Ανδρέα, υδραυλικός βραχίονας,  και με την παρουσία – επίδειξη του μαθητή μας της Β γυμνασίου Μανωλεσάκη Αργύρη. Η κατασκευή αφορούσε έναν αναδιπλούμενο και περιστρεφόμενο υδραυλικό βραχίονα , κατασκευασμένο με απλά υλικά (χαρτόνι και σύριγγες) που τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και έλαβε θετικότατες κριτικές.