Τα Τμήματα Ένταξης του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου εξοπλίζονται και αναβαθμίζονται.

Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο Βαρδινογιάννη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα μας για τον εξοπλισμό των Τμημάτων Ένταξης του σχολείου μας. Πιο συγκεκριμένα, η δωρεά κάλυψε την αγορά και τοποθέτηση μηχανημάτων ηλεκτρονικού και τεχνολογικού εξοπλισμού στις αίθουσες, ο οποίος θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και ενδυνάμωση των ικανοτήτων των μαθητών μέσα από την καθημερινή χρήση των νέων τεχνολογιών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Δωρίστηκαν προτζέκτορες και αντίστοιχες βάσεις, πολυμηχανήματαLaptop, πίνακες, πλαστικοποιητές.

Στο 3o Γυμνάσιο Ρεθύμνου λειτουργούν Τμήματα Ένταξης, τα οποία υποστηρίζουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες. Τα τμήματα στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και είναι κατάλληλα διαμορφωμένα για την πραγματοποίηση της διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Έχει ως στόχο την εκπαιδευτική παρέμβαση με εξατομικευμένα προγράμματα στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σκοπός να επιτευχθεί η ένταξη των παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες, τόσο σε μαθησιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης.

Η ευγενική αυτή χορηγία αποκτά ιδιαίτερη αξία αυτό τον καιρό που η κοινωνία μας βιώνει κρίση και φανερώνει την ξεχωριστή ευαισθησία για την προαγωγή της Παιδείας των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες. Δείχνει πόσο ευαισθητοποιημένος είναι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη σε θέματα εκπαιδευτικά, αλλά και κοινωνικά. Συγκεκριμένα ,το σχολείο μας έχει δεχθεί από τον όμιλο και άλλες δωρεές και έχει ανταποκριθεί άμεσα οπότε και αν του ζητήθηκε .

Ειδικότερα, η δωρεά των απαραίτητων ηλεκτρονικών υπολογιστών αποτελεί πολύτιμη συμβολή στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των τμημάτων ένταξης του σχολείου μας, προκειμένου να δημιουργήσει το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις δυνατότητές τους στο εκπαιδευτικό τους έργο .

Εκφράζουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας για την πολύτιμη προσφορά του.

Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται, ώστε να παρέχουμε στα παιδιά μας ευκαιρίες μάθησης πλαισιωμένες από όσο το δυνατόν καλύτερες, πληρέστερες και καταλληλότερες συνθήκες.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ