Κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου εορτάζεται Πανευρωπαϊκά ο θεσμός της Βραδιάς του Ερευνητή.

Φέτος (2022) σε επτά (7) πόλεις της Ελλάδας δεκάδες επιστήμονες – ερευνητές σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα  διοργάνωσαν,  μέσω πρωτοβουλιών , δράσεις για το κοινό ,  με στόχο την ενημέρωση αλλά και την προώθηση της έρευνας.

Για το Ρέθυμνο την Βραδιά του Ερευνητή συντονίζει από το 2018 το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ (IPPL) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου που φέτος είχε τη δυνατότητα να διοργανώσει δια ζώσης την εκδήλωση της βραδιάς , στις εγκαταστάσεις του στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου .

Έτσι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022  έλαβαν χώρα , πλήθος εκδηλώσεων σχετικά με την έρευνα στο Ινστιτούτο, ξεναγήσεις στα εργαστήρια, παρουσιάσεις πειραμάτων και προσομοιώσεων, εκλαϊκευμένες ομιλίες αλλά και δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Το σχολείο μας , για τρίτη χρονιά, έλαβε μέρος σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση , συντονισμέμα με ομάδα 20 μαθητών υπό την καθοδήγηση  του καθηγητή φυσικής του γυμνασίου μας κου Β. Άλτα.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις ενθαρρύνουν και εμπνέουν τους μαθητές μας για την είσοδό τους στον χώρο της Επιστήμης.