ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2020

                    Συντονιζόμαστε, μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε

Η «Βραδιά του Ερευνητή» αφορά εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στοχεύουν στην εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.  https://researchersnight.gr/

Την περσινή χρονιά διοργανώθηκαν εκδηλώσεις “Βραδιά του Ερευνητή” σε 400 ευρωπαϊκές πόλεις με τη συμμετοχή 1.600.000 πολιτών. Η Ελλάδα είναι συνεπής στο ραντεβού της αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων “Βραδιά του Ερευνητή” από την έναρξη του θεσμού το 2005. 

Ενώ κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, η “Βραδιά του Ερευνητή” υποδέχεται το κοινό στους χώρους της, φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών η εκδήλωση θα πάρει ψηφιακή μορφή με πλούσιο και ενδιαφέρον ψηφιακό υλικό που θα δημοσιεύεται σταδιακά στα κοινωνικά δίκτυα της Βραδιάς και θα κορυφωθεί με ένα live virtual event στις 27 Νοεμβρίου 2020.  

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να εξοικειωθείτε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, να λάβετε απαντήσεις στα πιο καυτά επιστημονικά ερωτήματα, να συνομιλήσετε ζωντανά με ερευνητές και να διασκεδάσετε με μουσική και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα.