ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ενημέρωση γονέων για την πλατφόρμα “G-Suite for Education”

Στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου χρησιμοποιούμε  υπηρεσίες και εφαρμογές της Google  με το όνομα “G Suite for Education”, ένα σύνολο εκπαιδευτικών εργαλείων  παραγωγικότητας το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ημερολόγιο, έγγραφα (Google Docs), ηλεκτρονική τάξη (Classroom), σύσκεψη(Meet) και άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται  από δεκάδες εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς G Suite for Education, οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιήσουν τις παραπάνω “Βασικές Υπηρεσίες” που προσφέρει η Google (περιγράφεται στη διεύθυνση ):

Στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, οι μαθητές  μας σε ορισμένα μαθήματα απαιτείται να χρησιμοποιούν τους G-Suite λογαριασμούς  τους  προκειμένου να εκπονήσουν εργασίες, να επικοινωνούν με τους καθηγητές τους και να αποκτήσουν τις αναγκαίες δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών, απαραίτητες για πολίτες του 21ου αιώνα.

Ιδιαίτερη χρήση των εφαρμογών του G-Suite έγινε στο σχολείο μας Μάρτιο-Ιούνιο 2020 ( covid-19).

Με το παρόν έγγραφο απαντάμε συχνές ερωτήσεις  σας και  σας ενημερώνουμε σχετικά με την  διαχείριση των προσωπικών δεδομένων του παιδιού σας από την Google.

Ποια προσωπικά δεδομένα του παιδιού μου συλλέγει η Google;

Όταν δημιουργείται ένας λογαριασμός στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, παρέχονται  ορισμένες βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, e-mail και κωδικός πρόσβασης. Είναι στην ευχέρεια του μαθητή, να παρέχει επιπλέον  τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου για ανάκτηση του κωδικού του πρόσβασης ή μια φωτογραφία για το προφίλ του.

Όταν ένας μαθητής χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google, τότε συλλέγονται δεδομένα σχετικά με την υπηρεσία αυτή τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • πληροφορίες για τη συσκευή, όπως τύπος, λειτουργικό σύστημα, ταυτότητα συσκευής και πληροφορίες δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
 • πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο μαθητής  τις υπηρεσίες της Google.
 • πληροφορίες τοποθεσίας όπως  παρέχονται από  την διεύθυνση IP και το GPS της συσκευής.
 • πληροφορίες για τις εφαρμογές, όπως έκδοση, browser που χρησιμοποιεί, γλώσσα και άλλες ρυθμίσεις.

Πως χρησιμοποιεί η Google αυτές τις πληροφορίες;

Η Google χρησιμοποιεί τις παραπάνω πληροφορίες   για την παροχή, συντήρηση και για την προστασία των υπηρεσιών της και μόνο. Η Google δεν χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες για διαφημιστικούς σκοπούς.

Χρησιμοποιεί η Google  τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών για στοχευμένες διαφημίσεις;

Όχι. Κανένα δεδομένο των λογαριασμών  G Suite,   δεν χρησιμοποιείται για διαφημίσεις.

Μπορεί το παιδί μου να μοιράζεται πληροφορίες με άλλους χρήστες που έχουν λογαριασμό  G Suite;

Στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου επιτρέπουμε στους μαθητές να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες κοινής χρήσης σε έγγραφα, ιστοτόπους  με άλλους μαθητές ή δημόσια. Όταν οι μαθητές μοιράζονται έγγραφα και  πληροφορίες  δημόσια, τότε αυτά μπορούν να καταγραφούν από μηχανές αναζήτησης συμπεριλαμβανομένης και της Google.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί η Google να διαθέσει τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού μου σε τρίτους;

Η Google ποτέ δεν θα διαθέσει προσωπικά δεδομένα του παιδιού μου  σε εταιρίες, οργανισμούς ή ιδιώτες εκτός από τις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Με συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων. Η Google μπορεί να διαθέσει προσωπικά δεδομένα  σε εταιρίες, οργανισμούς ή ιδιώτες  μόνο με γονική συγκατάθεση  η οποία θα δοθεί μέσα από το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου.
 • Διάθεση στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου.  Διαχειριστής των λογαριασμών  G Suite for Education  είναι το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και επομένως ο διαχειριστής  του έχει πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές.
 • Για  εξωτερική επεξεργασία. Η Google μπορεί να διαθέσει  πληροφορίες των λογαριασμών  προς  θυγατρικές της ή άλλες έμπιστες επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν  σύμφωνα  με τους κανονισμούς ασφαλείας και απορρήτου της Google.
 • Για νομικούς λόγους. Η Google μπορεί να διαθέσει προσωπικά δεδομένα  σε εταιρίες, οργανισμούς ή ιδιώτες  εφόσον είναι αναγκαίο ώστε:
  • να πειθαρχήσει  στις εισαγγελικές αρχές, σε   δικαστικές  αποφάσεις ή σε αίτημα από την κυβέρνηση.
  • να εφαρμόσει τους όρους χρήσης των υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για τυχόν παραβιάσεις.
  • να αντιμετωπίσει απάτες ή ζητήματα ασφάλειας.
  • να προστατεύσει τα δικαιώματά της, την περιουσία της και να προστατεύσει τους χρήστες ή το δημόσιο όπως ορίζεται από το νόμο.

Τέλος, η Google μπορεί να μοιραστεί πληροφορίες, εκτός των προσωπικών δεδομένων, όπως τάσεις σχετικά με την χρήση των υπηρεσιών της  με τους συνεργάτες της ή δημόσια.

Που να απευθυνθώ αν έχω άλλες απορίες;

Αν έχετε  απορίες σχετικά με τον λογαριασμό του παιδιού σας, παρακαλώ επικοινωνείστε με τον καθηγητή πληροφορικής και διαχειριστή  του συστήματος Σωτήρη Χαϊμαντά   ή διαβάστε περισσότερα στο διαδίκτυο:

G Suite for Education Privacy Center

Google Privacy Policy

Από τη Δ/νση

Σε κάθε μέλος του σχολείου, εκπαιδευτικούς και μαθητές παρέχεται ένας λογαριασμός G Suite for Education. Το σχολείο έχει προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του G Suite για την υποστήριξη της ασφάλειας και ιδιωτικότητας των χρηστών.

Σε κάθε χρήστη αποδίδεται ένα email με τη μορφή username@3gymreth.gr το οποίο είναι και το όνομα του λογαριασμού του για την πρόσβαση στις υπηρεσίες του G Suite του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου. Ορισμένες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μόνο εφ’ όσον χρησιμοποιείτε Google Chrome.

Ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό του σχολείου και σε μία κινητή συσκευή (tablet ή smartphone) για την πλήρη αξιοποίηση του G Suite.

Για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες G Suite for Education ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Επισκεφθείτε την διεύθυνση: https://accounts.google.com
 2. Πληκτρολογήστε για είσοδο το νέο σας email που έχει τη μορφή username@3gymreth.gr
 3. Πληκτρολογείτε κωδικό
 4. Αποδοχή όρων χρήσης G-Suite

Εναλλακτικά μπορείτε να έχετε απευθείας πρόσβαση σε κάποιες από τις προσφερόμενες υπηρεσίες μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός με τον λογαριασμό G-Suite αποκτά και μία διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από το Gmail με κατάληξη @3gymreth.gr αντί της γνωστής @gmail.com. Πρόκειται για σχολική και όχι προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για την επικοινωνία με όλα τα μέλη του σχολείου (εκπαιδευτικούς και μαθητές) και όχι κατ’ ανάγκη με άτομα εκτός του σχολείου.

Στον ενσωματωμένο κατάλογο διευθύνσεων υπάρχουν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών που φοιτούν το τρέχον σχολικό έτος. Επιπλέον, μπορείτε να στέλνετε μηνύματα σε ομάδες  μαθητών π.χ. ένα τμήμα, ή σε ομάδα μελών (π.χ. καθηγητές).

Σας προτείνουμε, όλα τα έγγραφα που δημιουργείτε σχετικά με το σχολείο να είναι έγγραφα google. Δεν χρειάζεται καμία εγκατάσταση του Office, τέλος με τις διάφορες εκδόσεις προϊόντων της Microsoft, τα φύλλα υπολογισμών, τα έγγραφα κειμένου, οι παρουσιάσεις σας, με βίντεο και ήχο, εμφανίζονται σε όλα τα μηχανήματα ακριβώς όπως τα δημιουργήσατε, ακόμα και σε κινητό τηλέφωνο.

Μοιραστείτε τα έγγραφά σας, με ένα κλικ με συναδέλφους, με συγκεκριμένους μαθητές ή με ολόκληρη την τάξη και καθορίστε τον τρόπο: “μόνο για ανάγνωση”, μόνο σχόλια ή “επεξεργασία”.

Google Drive

Ο λογαριασμός του σχολείου σας παρέχει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο (προϋπόθεση η καλή χρήση) για να τα έχετε πάντα όλα μαζί σας όπου κι αν βρίσκεστε, στο εξοχικό, στο σπίτι ή στην τάξη σας. Τα έγγραφά σας είναι επίσης διαθέσιμα και στο κινητό σας τηλέφωνο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε συνδεθεί με τον λογαριασμό σας.

Το google drive ελέγχει κάθε αρχείο σας για ιούς, γι αυτό μπορείτε να νιώθετε ασφαλής, και εμείς επίσης – όταν χρησιμοποιείτε τα έγγραφά σας στο σχολείο.

Τα usb flash είναι ανεπιθύμητα στο σχολείο μας.

περισσότερα για το google drive…

Την 1η χρονιά (2018-2019) που χρησιμοποιήθηκε συμμετείχε το 1/3 των τμημάτων στου 3ου Γυμνασίου. Φέτος, 2019-2020 με covid-19 συμμετείχε το 90% των μαθητών. Λειτούργησαν αμέσως την 2η εβδομάδα του κλεισίματος των σχολείων ψηφιακές τάξεις ανά μάθημα ή ομάδων καθηγητών. Μόνο θετική η εμπειρία μας! Ευχαριστούμε κι απ’ αυτό το βήμα την Google για την δωρεά χρήση του μέσου. Νομίζω ότι την επόμενη χρονιά θα οργανωθεί ακόμη καλύτερα.

Αναθέστε εργασίες στους μαθητές σας, παρακολουθείστε την εξέλιξή τους, ελέγξτε το αποτέλεσμα, βαθμολογείστε, δώστε τη δυνατότητα να τις βελτιώσουν και επαναβαθμολογείστε. Χωρίς χαρτιά, με οπτικοακουστικό υλικό, βίντεο και ήχο, από κινητό, τάμπλετ ή υπολογιστή και την πιο εξελιγμένη εκπαιδευτική τεχνολογία.

Σας ενθαρρύνουμε να το γνωρίσετε!

Βοήθεια:

Υπολογιστής Συσκευή με Android  Συσκευή iPhone & iPad

Μέσα από τον λογαριασμό σας έχετε πρόσβαση στο ημερολόγιο συμβάντων του σχολείου στο οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε επερχόμενες εκδρομές, απουσίες τμημάτων ή άλλων συμβάντων (διαθέσιμο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς). Στο ημερολόγιο διαγωνισμάτων (εκπαιδευτικοί μόνο) καταχωρείτε τα διαγωνίσματά σας λαμβάνοντας υπόψιν τα υπόλοιπα διαγωνίσματα που έχουν καταχωρήσει άλλοι συνάδελφοι, ενώ μέσα από το ημερολόγιο αιθουσών προβολής μπορείτε να προγραμματίστε την χρήση των αιθουσών αυτών.

Μπορείτε να δημιουργήσετε επίσης δικά σας ημερολόγια και να τα μοιραστείτε με συναδέλφους ή μαθητές σας όπως στην περίπτωση πολιτιστικών ή άλλων δραστηριοτήτων.

Όλα τα ημερολόγια εμφανίζονται και στο κινητό σας εφόσον έχετε ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό με τον λογαριασμό του σχολείου.

περισσότερα για τα ημερολόγια google…

Συνάντηση Google

Ασφαλείς συσκέψεις βίντεο για την επιχείρησή σας.

 • Διατηρήστε την ομάδα σας συνδεδεμένη με διασκέψεις βίντεο εταιρικού επιπέδου που βασίζονται στην ισχυρή και ασφαλή παγκόσμια υποδομή της Google. Η συνάντηση περιλαμβάνεται με το G Suite και το G Suite for Education.
 • περισσότερα …