ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ενημέρωση γονέων για την πλατφόρμα “G-Suite for Education”

Στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου χρησιμοποιούμε  υπηρεσίες και εφαρμογές της Google  με το όνομα “G Suite for Education”, ένα σύνολο εκπαιδευτικών εργαλείων  παραγωγικότητας το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ημερολόγιο, έγγραφα (Google Docs), ηλεκτρονική τάξη (Classroom), σύσκεψη(Meet) και άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται  από δεκάδες εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς G Suite for Education, οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιήσουν τις παραπάνω “Βασικές Υπηρεσίες” που προσφέρει η Google (περιγράφεται στη διεύθυνση ):

Στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, οι μαθητές  μας σε ορισμένα μαθήματα απαιτείται να χρησιμοποιούν τους G-Suite λογαριασμούς  τους  προκειμένου να εκπονήσουν εργασίες, να επικοινωνούν με τους καθηγητές τους και να αποκτήσουν τις αναγκαίες δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών, απαραίτητες για πολίτες του 21ου αιώνα.

Ιδιαίτερη χρήση των εφαρμογών του G-Suite έγινε στο σχολείο μας Μάρτιο-Ιούνιο 2020 ( covid-19).

Με το παρόν έγγραφο απαντάμε συχνές ερωτήσεις  σας και  σας ενημερώνουμε σχετικά με την  διαχείριση των προσωπικών δεδομένων του παιδιού σας από την Google.

Ποια προσωπικά δεδομένα του παιδιού μου συλλέγει η Google;

Όταν δημιουργείται ένας λογαριασμός στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, παρέχονται  ορισμένες βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, e-mail και κωδικός πρόσβασης. Είναι στην ευχέρεια του μαθητή, να παρέχει επιπλέον  τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου για ανάκτηση του κωδικού του πρόσβασης ή μια φωτογραφία για το προφίλ του.

Όταν ένας μαθητής χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google, τότε συλλέγονται δεδομένα σχετικά με την υπηρεσία αυτή τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • πληροφορίες για τη συσκευή, όπως τύπος, λειτουργικό σύστημα, ταυτότητα συσκευής και πληροφορίες δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
  • πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο μαθητής  τις υπηρεσίες της Google.
  • πληροφορίες τοποθεσίας όπως  παρέχονται από  την διεύθυνση IP και το GPS της συσκευής.
  • πληροφορίες για τις εφαρμογές, όπως έκδοση, browser που χρησιμοποιεί, γλώσσα και άλλες ρυθμίσεις.

Πως χρησιμοποιεί η Google αυτές τις πληροφορίες;

Η Google χρησιμοποιεί τις παραπάνω πληροφορίες   για την παροχή, συντήρηση και για την προστασία των υπηρεσιών της και μόνο. Η Google δεν χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες για διαφημιστικούς σκοπούς.

Χρησιμοποιεί η Google  τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών για στοχευμένες διαφημίσεις;

Όχι. Κανένα δεδομένο των λογαριασμών  G Suite,   δεν χρησιμοποιείται για διαφημίσεις.

Μπορεί το παιδί μου να μοιράζεται πληροφορίες με άλλους χρήστες που έχουν λογαριασμό  G Suite;

Στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου επιτρέπουμε στους μαθητές να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες κοινής χρήσης σε έγγραφα, ιστοτόπους  με άλλους μαθητές ή δημόσια. Όταν οι μαθητές μοιράζονται έγγραφα και  πληροφορίες  δημόσια, τότε αυτά μπορούν να καταγραφούν από μηχανές αναζήτησης συμπεριλαμβανομένης και της Google.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί η Google να διαθέσει τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού μου σε τρίτους;

Η Google ποτέ δεν θα διαθέσει προσωπικά δεδομένα του παιδιού μου  σε εταιρίες, οργανισμούς ή ιδιώτες εκτός από τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Με συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων. Η Google μπορεί να διαθέσει προσωπικά δεδομένα  σε εταιρίες, οργανισμούς ή ιδιώτες  μόνο με γονική συγκατάθεση  η οποία θα δοθεί μέσα από το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου.
  • Διάθεση στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου.  Διαχειριστής των λογαριασμών  G Suite for Education  είναι το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και επομένως ο διαχειριστής  του έχει πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές.
  • Για  εξωτερική επεξεργασία. Η Google μπορεί να διαθέσει  πληροφορίες των λογαριασμών  προς  θυγατρικές της ή άλλες έμπιστες επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν  σύμφωνα  με τους κανονισμούς ασφαλείας και απορρήτου της Google.
  • Για νομικούς λόγους. Η Google μπορεί να διαθέσει προσωπικά δεδομένα  σε εταιρίες, οργανισμούς ή ιδιώτες  εφόσον είναι αναγκαίο ώστε:
    • να πειθαρχήσει  στις εισαγγελικές αρχές, σε   δικαστικές  αποφάσεις ή σε αίτημα από την κυβέρνηση.
    • να εφαρμόσει τους όρους χρήσης των υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για τυχόν παραβιάσεις.
    • να αντιμετωπίσει απάτες ή ζητήματα ασφάλειας.
    • να προστατεύσει τα δικαιώματά της, την περιουσία της και να προστατεύσει τους χρήστες ή το δημόσιο όπως ορίζεται από το νόμο.

Τέλος, η Google μπορεί να μοιραστεί πληροφορίες, εκτός των προσωπικών δεδομένων, όπως τάσεις σχετικά με την χρήση των υπηρεσιών της  με τους συνεργάτες της ή δημόσια.

Που να απευθυνθώ αν έχω άλλες απορίες;

Αν έχετε  απορίες σχετικά με τον λογαριασμό του παιδιού σας, παρακαλώ επικοινωνείστε με τον καθηγητή πληροφορικής και διαχειριστή  του συστήματος Σωτήρη Χαϊμαντά   ή διαβάστε περισσότερα στο διαδίκτυο:

G Suite for Education Privacy Center

Google Privacy Policy

Από τη Δ/νση